אמירת צדקתך בשבת מנחה במקום שיש ברית

שלום רב
אם נמצאת ברית ביום שבת ואבי הבן וסנדק ומוהל נמצאים בבית כנסנת מה עניין אמירת צדקתך במנחה?
הילקוט יוסף אומר ״ יש לאומרו״.
האם ״היש לומר״ נקטינן כל אחד יעשה לפי מנהגו?
נא לתת כל המקורות לפסוק הלכה הזאת.
תודה.

תשובה:

שלום רב,

בכף החיים (סי' רצב ס"ק יח) כתב שהמנהג הוא שלא לומר צדקתך המנחה במקום שהיה בו ברית בשבת. אולם באות חיים ושלום על הלכות מילה אות מ' האריך בזה. וציין שהמנהג הוא לומר צדקתך. ובשובע שמחות עמוד קד כתב בשם אביו מרן הגר"ע שיש לומר צדקתך בשבת שיש בו ברית. כמובן הכל בהתאם לעניני התחנון, והיינו שאם כבר נגמרה הברית ורק אחר כך באים להתפלל מנחה אין טעם שלא לומר צדקתך וכמו שאומרים תחנון, ראה פרטי הדינים במשנה ברורה בסי' קלא.