מתנות לאביונים בשוברי קנייה

שלום לכבוד הרבנים.
אנשי בית הכנסת שלי מעונינים בפורים השנה להתייעל, ולרכוש מהכסף שיאסף בקופת המתנות לאביונים, שוברי קניה לרשת מזון כלשהי ולחלקם ביום פורים למשפחות נזקקות בעיר.
האם אצא בכך ידי חובת מתנות לאביונים? הרי זה יגיע לאביונים ככסף ולא כאוכל, ומי יימר שהם ילכו ויקנו בשוברים אלו בו ביום??
ואולי עדיף לומר להם לחלק עם כל שובר חבילת שוקולד או משהו כזה?
תודה מראש

תשובה:

שלום רב

אם השוברים מגיעים לנמענים ביום הפורים עצמו בשעה שעדיין החנויות בהן הם ניתנים לשימוש פתוחות, ניתן בהחלט לקיים בכך מצות מתנות לאביונים בהידור, ואין צורך להוסיף כלום, וגם אם לא יממשו את השוברים בו ביום אין בכך כלום, גם כסף שהם מקבלים הם לא בהכרח מנצלים מיד…

בהצלחה רבה ותזכו למצוות.

מקורות:

ראה באר היטב סי' תרצה ס"ק ז, וע"ע שו"ת משנה הלכות ח"ו סי' קכב שהתיר מטעם זה לתת גם צ'ק בתורת מתנות לאביונים [ונראה שכאן עדיף על צ'ק, שכן יש אנשים שאינם מוכנים לקבל צ'ק שאינו מוכר וכדומה, אבל השובר מיועד לשימוש כזה והוא שווה כסף.