גילוח הזקן בזמנינו

אשמח לקבל מקור על איסור גילוח הזקן גם בימינו, הבנתי שהרב עובדיה יוסף זצל רשם את זה היכן שהוא והייתי מעוניין לעיין בכך

תשובה:

שלום רב

בענין זה יש להפריד בין גילוח במכונה או משחה כשרה, שזה ודאי מותר מעיקר הדין אלא שעל פי קבלה יש להמנע מכך, לבין גילוח בתער חלילה או מכונה שיש בה חששות של תער, שזה איסור גמור כמובן.

מקורות:

על פי קבלה הזקן הוא "י"ג מכילין דרחמי" ולא נוגעים בו, ולעומתו שיער הראש הוא דינים ולכך מסירים אותו, למעט שיער הפיאות המאפשר מעט שורש לדינים הנצרכים לקיום העולם. על מעלת המגדל זקן לענין שליח ציבור וכדומה, ראה ילקוט יוסף או"ח סי' נג.

על הגילוח המותר על פי הלכה ראה מאמרים נרחבים בענין כאן וכאן.