האם אפשר להשתמש בחלק האחורי של מכונת גילוח?

שלום וברכה כבוד הרב

סיפרתי לך שהבאתי לאחי ביום שישי לקראת ערב את המכונת תספורת שלי, לא ידעתי אם אסור לי לאפשר לו לקחת.
אבל לא חשבתי לרחוק חח, כי עכשיו אני צריך את המכונה, אבל הוא מגיע עד כמה שראיתי רק בימי שישי בצהריים כמה שעות לפני שבת. ואם הוא עכשיו יבקש פעם נוספת את המכונה, אז זה גם יהיה ביום שישי ואני עכשיו יודע שאסור לאפשר לו.
אז האם בכל מקרה לבקש ממנו את המכונה שלי למרות שזה יכול לצער אותו או למאס אותו מהדת ח"ו? (אני יכול להפוך את זה להפקר, נקנה חדש, ה' יעזור).
דרך אגב, האם אני יכול להשתמש בחלק הנפתח מאחורה של מכונת גילוח פיליפס (של אבא שלי), כדי לגלח את אזור הפנים?
אני לא יודע אם יש חלק כזה בכל המכונות וסביר שלא.

תודה רבה כבוד הרב :)

תשובה:

שלום רב

אתה לא צריך לבקש ממנו את המכונה, ואתה יכול להתגלח במיישר שנמצא מאחורי המכונה של אביך, הוא פשוט כמו מכונת תספורת. כמובן אין לגעת בפיאות הראש, שם יש חובה להשאיר גודל מסויים.

בהצלחה