גיור לשם אישות

שלום
רציתי לשאול… לפני זמן לא רב יצא לי להכיר משהי שהתברר לי שאיננה יהודיה… אמנם נוצר ביני לבינה חיבור מאוד מיוחד ואנחנו ממש מרגישים שאנחנו נשמות תאומות…. אמרתי לה שאיך שאני מבין אין לנו עתיד ביחד כי אני בשום אופן לא אתחתן איתה בגיותה ויהיה לה קשה להשיג גיור כאשר המטרה שלה היא לשם נישואין…היא אומרת שהיא מוכנה להתגייר ולקבל על עצמה אורח חיים יהודי עם כל המשתמע מזה… רציתי לשאול מה דעת כבוד תורתכם…
בתודה

תשובה:

שלום רב,

אכן גיור לשם אישות לכתחילה לא מקבלים אותה לגיור, וזאת משום שאנו חוששים שמא כוונותיה אינן לגיור כהלכה. בדיעבד אם אכן כוונותיה לגיור כהלכה כלומר, קבלת עול מצוות, הגיור תופס. לכן היום אם אכן בית הדין יתרשם שכוונותיה כנות לשם גיור כהלכה ובכוונתה להקפיד על קיום המצוות, ניתן לגיירה כהלכה. בנוסף, כתב בשו"ת אגרות משה שאם אישה מתגיירת כדי להתחתן עם יהודי באופן כללי (לאו דווקא ספציפי) אין זה גיור לשם אישות, משום שאדרבה היא רוצה להתחבר עם העם היהודי. נכון במקרה הזה היא רוצה במישהו ספציפי. אבל הרבה פעמים האנשים הלא יהודים בארץ הם מעוניינים לעבור גיור כדי להנשא ליהודים, ואם לא דווקא יהודי מסויים זה הם ירצו יהודי אחר, ואין זה גיור לשם אישות.