חובת העולה להמתין בבימה עד סיום קריאת העולה שלאחריו

האם העולה לתורה צריך להמתין על התיבה עד לסוף העלייה של הבא אחריו? האם הדעות חלוקות בנושא?

תשובה:

שלום רב

מנהג זה הובא ברמ"א בסי' קמא סעי' ז בשם המרדכי מגדולי הראשונים ולא ידוע לי על מי שחולק. מנהג הספרדים שהעולה ממתין מאחורי הבעל קורא והעולה שלאחריו אבל נדמה שהכל מכוון לאותו ענין. בחיי אדם כלל לא אגב כתב, שלא די להמתין לסיום הקריאה אלא יש להמתין עד לאחר הברכה האחרונה שמברך העולה השני.

בהצלחה