תספורת הזקן על פי הקבלה

שלום וברכה
אני בן 47 ומעולם לא נגעתי בזקן. לאחרונה, מפריע לי מאד צורת גידולו, ואני מעוניין קצת לסדרו אצל ספר, באופן מינורי ביותר.
א. האם יש בעיה הלכתית שעלי לשים לב אליה כשאני בא לספר שיסדר את הזקן?
ב. האם יש פה איזה עניין של נדר, ואצטרך התרת נדרים?

תשובה:

שלום רב

מבחינה הלכתית אין כל מניעה לגזור מעט את הזקן, האיסור הוא רק על אופנים מסוימים של גילוח ממש. על פי הקבלה לא נוגעים בזקן כיון שהוא מסמל י"ג מכילין דרחמי, בשונה משיער הראש שהוא דינים ואותו מסירים. נראה שכיון שעל פי קבלה יש בזה ענין, אם נהגת כך מתוך החלטה יש לעשות התרת נדרים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כרגיל בפני שלושה אנשים, שיכירו בכך שכרגע לא נעים לך המראה החיצוני שלך, ועל דעת כן ודאי לא היית רוצה שהדבר יהיה עליך כנדר, ויאמרו מותר לך.