לעבור בין שני דקלים

שלום כבוד הרב !
אני מתחתן עוד מעט 1אני יודע שאסור לעבור בין שני דקלים השאלה כך בחופה שלי באולם יש דקלים בין החופה יש שני דקלים האם יש בעיה לעשות שם חופה וקידושין

תשובה:

לא צריך לחשוש.

מזל טוב ושיהיה בית גדול לעם ישראל!

מקורות:

בס' ארחות רבינו הוספות ח"א עמ' כט כתב: בכניסה לביהכ"נ בחצר מרן החזון איש היו שני דקלים שעברו ביניהם, ושאל הגאון רבי חיים קנייבסקי את מרן שכתוב בפסחים דקי"א שאסור לעבור בין שני דקלים, וענה לו מרן שאביי כבר גירש את המזיקים, ושאלו רבי חיים א"כ אין להזהר בכל הדברים שהגמ' אסרה משום מזיקים? ענה לו מרן, שיש להקפיד רק על הדברים שהעולם חושש להם, אבל מה שאין העולם מקפיד בזה"ז אין לחוש להם.

אגב, המקור לזה הוא בפסחים קיא, ושם אומרת הגמרא שאם דרך הרבים עוברת ביניהם אין איסור. אם כך, יתכן שאם יש שביל שבו עוברים האנשים בינהם, יתכן שאין מניעה גם מדין הגמרא.