נטילת ידים – ימין תחילה / לבישת ציצית בלילה / איזה בגד חייב בציצית

שלום לכבוד הרב!!
רציתי לשאול 2 שאלות:
1) בנטילת ידיי'ם לסירוגין, כל הזמן שאני מעביר ליד ימין אני מניח את הכלי ונוטל? הרי יד ימין יותר חשובה מיד שמאל.
2) רציתי לדעת קצת על הלכות ציצית קטנה, מה עושים? איך מכבסים והאם מותר במכונת כביסה? איפה מורידים? בשינה מותר או אסור? גופיה שהיא כותנה ולא צמר, מותר מעיקר הדין? ועוד…
תודה ובשורות טובות.

תשובה:

שלום רב

  1. נוטלים תחילה יד ימין ואחר כך שמאל ולהיפך, בכך שיד שמאל משרתת את הימין תחילה אנחנו משליטים ימין – חסד על שמאל – דין.
  2. ניתן לכבס במכונת כביסה במים פושרים, כאשר החוטים נתונים בתוך שקית ניילון קשורה היטב שלא יפגמו מהמים, בלילה אין צורך בלבישת ציצית אלא שעל פי סוד יש לישון בלילה עם ציצית כך הובא מהאר"י, ולכן מי שרוצה להקפיד על כך ייחד לו ציצית מיוחדת ללילה כדי שיוכל ללבוש אחרת ביום ולברך עליה [אם נשאר עם אותה ציצית אינו יכול לברך כיון שחוששים לסוברים שבגד יום שלובשים אותו בלילה חייב בציצית וממילא הברכה של יום האתמול עדיין בתוקף]. המנהג הרווח שלא ללבוש ציצית בלילה. בנוגע לבגד כותנה אם הוא חייב בציצית מהתורה מדברי חכמים נחלקו הדעות, כמובא בשו"ע בסי' ט סעי' א, מנהג הספרדים שרק בגד צמר או פשתן חייב מהתורה ולכן רבים מקפידים להדר אחר בגד צמר, אולם בני אשכנז נוקטים לעיקר שכל סוגי הבגדים חיובם שווה.