חזקה בשימוש בממון של שכן

שכני בנה על כותל שלי בשבת או בחג ואני לא מוחה בו מחשש שמא יפרק את הבנייה בשבת וכך יחלל שוב שבת, האם יש לו חזקת תשמישין בגלל שתיקתי או שאין חזקה כי יש אמתלא מדוע לא מיחתי בו? ב. האם בחזקת תשמישין מסתקלים על מנהג המדינה שאין חזקה ואם זה שלי תמיד אוכל לסלק את המשתמש או לפי התורה שהיות והוא מוחזק איני יכול לסלקו? ישר כח!

תשובה:

שלום רב,

האמתלא היא ברורה, לכן השתיקה אינה מהווה הסכמה כלשהי.

אין שום מנהג במקרה הזה שנוגד את דין חזקת תשמישים רק שפרטי ההלכות מרובים וכל מקרה לגופו מי נקרא מוחזק.