תפילה בבית כנסת שיש בו מחלוקת

אנו מספר חברי בית כנסת שבו יש מחלוקות ומריבות, הרבה עזבו, ועתה הוועד שנבחר בדרך לא כשרה בעל צביון אנטי חרדי תבעו את רב הקהילה ובית הכנסת בבית משפט חילוני, לאור זאת הרב הדיר רגליו מבית הכנסת וכל הפעילות התורנית נערכת בביתו של הרב, הרב מתנה את חזרתו בהחלפת הוועד. האם בנתיים מותר להתפלל במקום שכולו מחלוקות?

תשובה:

שלום רב

בעיני הנושא של המחלוקת הוא שולי, העיקר הוא לפעול על פי הנחיות הרב. ולכן, אם הרב הלך להתפלל במקום אחר, תלך איתו לשם, תמיד צריך לדבוק בתלמידי חכמים, ובמצב כזה, נראה לי שכאשר הרב מדיר רגליו מבית הכנסת מי שמתפלל שם בכל זאת מחלל שם שמים בהנהגתו, שהרי הוא מראה שכבוד הרב אינו חשוב לו, ובעצם הוא מביע הזדהות עם אלו שנהגו שלא כדין בענין זה.

כמובן התשובה הזו שטחית, אינני מכיר את הנסיבות ואת האפשרויות שלך וכו'… תתייעץ עם הרב ותלך על פי הנחיותיו.

בהצלחה רבה ושירבה השלום!