פריה ורביה כאשר אחד הבנים לוקה

שלום הרב
שאלה רגישה בפני, ואני מתנצל בפני הקוראים.

אב הביא קיים פריה ורביה, אך הבן (למשל) לוקה (כגון בעל פיגור, אוטיסט וכו') האם נחשב לאביו בכל זאת שקיים מצוות פריה ורביה?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

לצורך פריה ורביה צריך שלאדם יהיו שני ילדים: בן ובת. אפילו אם הבן הוא בעל פיגור המצווה קיימת בדיוק כמו במקרה שהבן חכם. (ראה ברמ"א אבה"ע סי' א' סעי' ו). אולם יש לשים לב, אני לא יודע באיזה סוג פיגור מדובר. אבל אם יש לזה השלכות על הפריון של אותו ילד, יתכן שהאב עדיין לא קיים פריה ורביה. לדוגמא, אם הבן הוא תסמונת דאון שנדמה לי שאינם יכולים ללדת, יתכן שלא מקיימים בו פריה ורביה (ראה שם בשו"ע סעי' ה') שאם הבן הוא סריס לא מקיימים מצוות פריה ורביה. כמובן שאם יש לי טעות בהנחה הנ"ל, ודאי שהוא מקיים פריה ורביה. כלומר, די באופציה שהוא יכול להוליד כדי שיתקיים המצווה. (כפי שרואים מדברי החלקת מחוקק שם סק"ו).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה לכבוד הרב, זו בדיוק היתה כוונתי.
    רק שאני סייגתי בדוקא כדוגמא שהבאתי כאוטיסט או פיגור, שיש להם יכולת להביא ילדים מבחינה טכנית אך נראה שלא מבחינה מעשית.

    או אז אני מבין לפי דברי הרב, שנחשב לו שקיים פריה ורביה, ושלא כמו סריס או עקר?