זמן עליית התורה והנחת תפילין

שלום
האם מותר לפני גיל שלוש עשרה להניח תפילין ולעלות לתורה (שבועיים לפני התאריך העברי)?

תשובה:

שלום רב

ראשית חשוב להדגיש, מצות תפילין מוטלת על כל יהודי מישראל, מרגע שבו הוא נכנס לעול תורה ומצוות בגיל 13 ועד סוף ימיו, והוא אות ברית בין עם ישראל לקדוש ברוך הוא ויש להקפיד מאוד שלא להפסיד אפילו יום אחד. מנהג בני אשכנז שמתחילים להניח תפילין חודש לפני בר המצוה כדי להתרגל במצוה ואין בכך איסור כמובן, אולם לעלות לתורה לא ניתן עד הבר מצוה, למעט עליית המפטיר בשבת, שגם ילד שלא נעשה בר מצוה יכול לעלות בה.

בהצלחה רבה ומזל טוב!