שליח שקיבל הנחה

שלום רב!
שלחו אותי לקנות שתי מוצרים בחנות פלונית. הגעתי לחנות וראיתי שאם אני קונה מוצר שלישי מחנות אני מקבל את שתי המוצרים במתנה. האם הכסף שקיבלתי על המוצרים הוא שלי כיוון שהבאתי להם מה שרצו, ואת ההנחה לא קיבלתי כתוצאה מהכסף ומהשליחות שלהם אלא מהכסף שלי שקניתי מוצר אחר? נציין שברור לי שאם לא הייתה מתנה על השני המוצרים לא הייתי קונה את המוצר השלישי.
בברכה,

תשובה:

שלום רב,

לא ברור מתוך שאלתך עם איזה כסף קנית , ואם מדובר במוצרים זהים או שהמוצר שלך הוא עיקר הקניה.  ואני מתייחס למקרה שקנית מכספך והמוצר העיקרי היה זה שקנית לעצמך, מן הסתם הדין הוא שכל המוצרים הם שלך והכסף שקיבלת מהם הוא שלהם ואם הם ירצו הם יכולים לקנות ממך את המוצרים. אבל אם התכוונת לקנות את שלושת המוצרים בשותפות וששני המוצרים יהיו שלהם צריך לראות כמה עולה כל מוצר וכמה ההנחה שהתאפשרה ע"י הקניה בשותפות ולחלק את ההנחה בין כולם (ראה נתיבות חידושים קפג ז)