הרכב דיינים שיש ביניהם קרבת משפחה

דיין
האם כדיין אוכל לשמש כדיין בהרכב שיש בו דיין משפחה קצת רחוק דהיינו חמיו של אחי
על הצד שאין בעיה האם יש צורך להודיע זאת לפני הדיון

תשובה:

שלום רב,

אפילו אבי חתן ואבי הכלה מעידים זה לזה  והוא הדין אח  החתן ביחס לאב הכלה (שו"ע לג ו וראה חוות יאיר יז וכדעת רוב הפוסקים גם אם הם נשואים).

ולמרות שאינם כשרים לדון זה את זה מטעם אוהב (רמ"א) או נוגע (ראה דברי ריבות סי' קצג) מ"מ הם כשרים לדון אחרים, כמו שכתבו הסמ"ע התומים והנתיבות שם. אמנם בשו"ת שאילת יעבץ חלק ב סי' א כתב שאם יש קפידא לבעלי הדין יש להימנע  מכך אבל ודאי שאם מודיעים להם זה מספיק וגם השאילת יעבץ עוסק באב ולא באח ויש מפוסקי זמנינו שכתבו שאין לחוש לדבריו.