איטום גג המוצמד לדייר אחד בבית משותף

אני גר בבית משותף ודייר אחד קנה את הגג של כל הבניין , יש רטיבות מהגג , בתקנון בית משותף רשום שחובת התיקון תהיה של וועד הבית , פננו לוועד הבית לתקן והוא טוען כי חובת התיקון על בעל הגג זה רכושו הפרטי ואנו שייך לכלל הדיירים, פננינו לבעל הגג והוא טוען כי נכון שהגג שייך לו באופן פרטי , אבל כשהוא רכש את הגג הוא סרב שהקבלן יניח את דודי השמש על הגג מאחר והוא קנה את הגג לשימושו ורק לאחר אילוץ הוא הסכים , ובין היתר הקבלן התחייב כי כל תיקון הגג יחול על כלל הדיירים והוא יציין זאת בתקנון , הקבלן ציין זאת בתקנון שכל תיקוני האיטום יחולו על וועד הבית ,
לסיכום על מי החובה לתקן את הגג ע"י איטום על וועד הבית או על בעל הגג

תשובה:

שלום רב,

במקרה זה ודאי על וועד הבית וכך הוא על פי הדין וגם על פי המנהג.

בהצלחה