זריקת ציפורניים על הרצפה

בס"ד

שלום לרבני בית הוראה שליט"א,

שאלה: ראיתי שיש מי שאומר שגם הגבר אין לא לדרוך על צפורניים כשאשתו בהריון. וגם יש מי שאומר שה"ה אפילו על צפורנים של עכו"ם. לא ראיתי את זה במ"ב האם יש לחוש לזה כלל?

תודב ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב,

לא שמעתי מעולם דבר כזה. וגם לא נשמע שזה נכון. בגמרא (נדה יז, וכן במו"ק יא) כתוב שמא תעבור אשה מעוברת ותפיל משמע שדווקא היא ולא בעלה. אולם בשם הזהר אומרים שזה יכול להזיק גם לשאר אנשים, אבל ברור שאין כל נזק מסויים למישהו שאשתו מעוברת.