תג מיותר בשם השם במזוזה

לגבי תיוג מזוזה שתוייגה באות ו של שם השם . וכידוע שלא מתייגים ו' והתיוג קצת גבוה שמשנה מצורת האות ואי אפשר לתקן במזוזה בנוסף לכך שזה שם השם, מה יש לעשות בנידון?

תשובה:

שלום רב

ראשית יש להראות למגיה מומחה שיקבע האם אכן שי כאן שינוי צורה, שהרי אם יש שינוי צורה אין מה לעשות כיון שמזוזה צריכה להכתב כסדרה. במקרה שאין שינוי צורה, נחלקו הדעות לכאורה אם מותר לקלוף את התג כיון שהוא נטפל לשם ה', דעת הקסת הסופר בסי' יב שיש לאסור ואילו החתם סופר יו"ד סי' רס מתיר וכן דעת המהר"ם שיק והקול יעקב [מחלוקתם אמורה באות הנטפלת, ולכאורה הוא הדין כאן]. לכן, אם האות כשרה לגמרי ודינו כתג רגיל, לא הייתי נוגע בזה, לחוש לדעתו של הקסת הסופר. תתייעץ עם מומחה כנ"ל.

הצטרף לדיון

תגובה 1