לזרוק תיק עם לחם לילד שבחצר

בס"ד.
הועלתה שאלה בבית המדרש ע"י ת"ח גדול – האם יהיה ניתן להתיר לזרוק תיק אוכל לילד מקומה גבוהה למטה כשבתוך התיק יש לחם.
שכלית , נראה שמותר שהרי לא ניכר בזיון הפת מאחר ונמצא בתוך תיק אטום , אך הת"ח מחפש מקור או הלכה דומה שניתן יהיה לדמות מילתא למילתא.
ניסיתי לאתר במאגרי הפוסקים במחשב אך לא עלה בידי.
אולי תוכלו לעזור בנושא בע"ה.
תודה.
תשובה:

שלום רב

ידוע הפסק של הגרב"צ אבא שאול באור לציון ח"ב סי' יב סעי' יח שאסר לתלות תיק אוכל על מתלה [והתיר זאת רק למלמד או הגננת כיון שהפת לא שלהם], ולפי דבריו ודאי שאסור לזרוק תיק אוכל.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה , כבוד הרב, הפסק הזה עלה וירד מאחר והזהירות שלא לתלות לחם הוא לא איסור מעיקר ההלכה שאין בזה ביזוי אלא ענין סגולי שקשה לעניות כדברי המהרח"ו.
    גם האור לציון בעצמו הביא שזהו ענין סגולי ולכן יש להקל,
    האם יש מקורות נוספים שבאפשרותכם לאתר?
    הנה הציטוט:
    בשו"ת אור לציון [ח"ב פרק יב סעיף יח] כתב
    שיש להיזהר שלא לתלות תיק אוכל שיש בו
    פרוסה. ואמנם גם הוא סיים דמכל מקום יש
    להקל למלמדי תינוקות שיכולים לתלות תיקי
    האוכל של התלמידים על גבי מתלים, אך כתב
    מטעם אחר, דבפת של אחרים אין לחוש
    לאזהרה זו, שכיון שאזהרה זו היא ענין סגולי,
    אין לנו אלא מה שנאמר, ובגמרא בסוגיין אמרו
    פירש רש"י 'תולה פיתו', דמשמע פת שלו,
    עיי"ש. (ולכאו' זהו היתר רק שהמלמד יתלה.
    ויש לעיין אם מטעם זה גם אין שייך האזהרה
    על הילד, כיון שהפת היא של אביו, ודו"ק).

  2. אין לי מקור ספציפי, יש הרבה מקורות לגבי מיני מאפה ארוזים שמותר, ראה פסקי תשובות סי' קעא, אולם לחם כידוע חמור יותר.