שכר שבת לבייביסטר

שלום וברכה,
ברצוני לשאול לגבי שכר בשבת:
הזמנתי , מראש, לפני שבת, שכנה שעושה אצלי מדי פעם בייביסיטר , שתבוא לשמור שעתיים בשבת. האם מותר לי לתת לה תשלום ? ביחד עם בייביסטר אחר שתעשה אצלי?
ואם אפשר מקורות לתשובה.
תודה!

תשובה:

שלום רב,

אפשר לשלם זה זה נחשב בהבלעה, ראה בשו"ע סי' שו סעי' ד' ובמשנה ברורה שם. וראה עוד בשו"ת אגרות משה או"ח ח"ה סי' לח אות ט', שאפילו אם משלמים לפי שעות, אבל מאחר שלא היית שוכר אותה אם היא לא היתה באה גם מדי פעם ביום חול גם זה נחשב בהבלעה.