בגד החשוד בשעטנז – ליתנו לצדקה

כבוד הרב,
יש לי במשפחה המורחבת עולים מרוסיה שחזרו בתשובה.
ראיתי אצלם סוודרים תוצרת מזרח אירופה וגם חליפות חתונה שתפרו אצל חייט ברוסיה, גם כיסוי מיטה צמר מאוד שגם מתהעטפים בהם. והכל די חשוד לשעטנז.
הם מייד הסכימו להוציא את כל זה מביתם כדי לתרום או לזרוק ולא רוצים להשקיע בבדיקה כי לא צריכים את הבגדים הללו. גם אין עושים בדיקה באיזור טבריה בכלל.
האם מותר לתרום את הנ"ל לחנות לעניים כל דבר עולה 1שקל. החנות בנצרת עלית שיותר מחצי אכלוסיה שם עולים נוצרים מרוסיה וערבים.
או לעשות עם הבגדים?

תשובה:

שלום רב

אם יש חשש אמיתי לשעטנז, כפי שמצוי בבגדי צמר ישנים ממזרח איופה אין כל טעם להכשיל בהם אנשים עניים, ועדיף לזרוק. אם מדובר בדברים ששווים כסף כדאי לשקול כן למסור לשעטנז ואז אם רוצים אפשר לתרום אותם. אבל בגדים שאין חיוב לבודקם, עדיף לתרום, ראה כאן את רשימת הבגדים והחילוקים שביניהם. כדאי להתעניין אצל הרבנים המקומיים על מעבדת שעטנז באיזור, קשה לי להאמין שאין.