גניבת דעת במבחן

לכבוד הרב שלום וברכה!
אתמול בבית הספר היה מבחן ובגלל שלא חשתי בטוב לא עשיתי אותו.נאי תכננתי ללמוד למבחן רק מהמחברת והיום ילדים גילו לי(לא ברצוני) שהיה גם הרבה חומר מהספר שלא מופיע במחברת.האם מותר לי להתאמן גם מהספר למבחן או שלא,בגלל שלא תיכננתי לעשות זאת ורק בגלל שילדים שעשו את המבחן אמרו לי שצריך גם מהספר?

תשובה:

שלום רב

מותר בהחלט ללמוד גם מהספר, רק שלא יגלו לך את השאלות… זה ודאי אסור.