לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מה זה איסור בורר בשבת?

בסד
שלום רב
האם בשבת קודש מותר להשתמש בחמגשיות ? כלומר להעביר אוכל מתבניות מחולקות לצלחת , כשבכל חלק של החמגשית אוכל אחר .
והאם מותר להעביר חלק מהאוכל שבתבנית לצלחת ? האם זה בורר ?
וכשאני אוכלת בשבת קודש ובצלחת יש יותר מידיי אוכל , אני יכולה להשאיר חלק בצלחת ? האם זה בורר ?
כשאני לוקחת כמות אוכל או מים ומעבירה לכלי אחר זה בורר ?
אם נפלו פירורי חלה או שומשום על המגש, אפשר לאסוף אותם ולשים בצלחת ?
תודה. תבורכו!

תשובה:

שלום רב

בורר זו הפרדה בין אוכל לפסולת או בין אוכל שאני רוצה עכשיו לזה שאני לא רוצה עכשיו [גם זה מותר בתנאים מסוימים, וכדאי ללומדם] כאן אין כל תערובת, אז אין כל בעיה כמובן.

יום נעים

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בסד
    לא הבנתי.
    1. מותר להשתמש בתבניות מחולקות (חמגשיות) בשבת קודש ?
    2. האם מותר לאכול חלק מהאוכל שבצלחת ,וחלק להשאיר ?
    3. האם מותר לאסוף פירורים מהמגש/ שולחן בשבת ?
    תודה מראש.