וידוי, תחנון, י"ג, והוא רחום בתפילת יחיד

שלום וברכה כבוד הרב
לגבי תפילת יחיד – מותר לומר וידוי, בלי י"ג מידות, אכן?
ולגבי ימים שני וחמישי שממשיכים "והוא רחום" – זה גם ביחיד?
נפילת אפיים קוראים? דרך אגב, מה מסיים את נפילת אפיים, הפסוק "ה' אלוקי ישראל, שוב מחרון אפך והנחם על הרעה לעמך"?
או אולי ב"והצילנו וכפר על חטאותינו למען שמך"
אם נפילת אפים מסתיימת ב"ה' אלוקי ישראל, שוב מחרון אפך והנחם על הרעה לעמך" אז האם אומרים ביחיד שומר ישראל עד "והצילנו וכפר על חטאותינו למען שמך"?
ואני מניח שהדינים זהים גם לגבי מנחה, אכן?

תודה רבה כבוד הרב, שיהיה לך לילה טוב :)

תשובה:

שלום רב

יחיד אומר גם הוא את פסוקי הוידוי ואת התחנון עד סופו למען שמך, ללא י"ג מידות. לגבי נפילת אפיים יש הלכה מיוחדת שלא נופלים על פניהם אלא במקום שיש בו ספר תורה, או שביתו סמוך לבית הכנת ואין טינוף שמפסיק בינו לספר התורה [ראה רמ"א סי' קלא סעי' ב ומשנה ברורה שם] הלכה זו כמובן אמורה לאשכנזים, ספרדים בלאו הכי לא עושים נפילת אפיים. וע"ע שם משנה ברורה ס"ק כ.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היי כבוד הרב, תודה רבה
    אז להתחיל סדר תחנון, אך בלי נפילת אפיים שמתחילה ב"ויאמר דוד אל גד…" ומסתיימת אולי ב"ה' אלוקי ישראל…" אני לא יודע איפה הקטע של נפילת אפיים מסתיים.
    רגע, אולי לא הבנתי נכון. אולי אפשר לקרוא את כל הפסוקים אבל בלי להשעין את הראש על היד?

    תודה רבה כבוד הרב :)