עליית אב ובנו לשביעי ומפטיר / מגביה וגולל

כבוד הרבנים החשובים שליט"א
ברכה ושלום עד העולם
א. האם כהן או לוי יכולים לעלות לקרה"ת לשביעי?
ב. האם אב יכול לעלות למפטיר אחרי בנו שעלה שביעי?
ג. האם שני כהנים יכולים להגביה ולגלול?
ד. האם אב ובנו יכולים להגביה ולגלול?
בברכת כל טוב סלה

תשובה:

שלום רב

א. כהן או לוי אינם יכולים לעלות לשבעה קרואים אלא רק לאחר מכן, להוספה או מפטיר.

ב. לכתחילה אין להקל לתת לאב ובנו ושביעי ומפטיר אלא באופן שהמפטיר הוא בספר תורה אחר, שיש כאן שתי הפסקות, אמירת הקדיש והספר הנוסף, אבל באחד משני הענינים האלו לא די, ראה משנה ברורה בסי' קמא ס"ק כ. אמנם בשעת הדחק, שכבר קראו לו או שיש חתן וכו' יש מקום להקל גם באחד משני הדברים, או שני ספרים בלי קדיש או קדיש ובאותו ספר, ראה שערי אפרים שער א סי' לב, התעוררות תשובה ח"א סי' סז ובתורת חיים סי' קמא.

ג. מדוע לא?

ד. לגבי הגבהה וגלילה, במקום שלא קוראים בשמות המגביה והגולל מותר לתת לכתחילה, ראה התעוררות תשובה שם, אך במקום שקוראים בשמם יש להחמיר ראה שערים המצויינים בהלכה סי' כג ס"ק י. הטעם לכך ברור, משום שכל החשש הוא מפני עין הרע.