הכשרת כבד בתנור אפייה

לכבוד הרב
האם מותר לצלות כבד בתנור ואם כן כשנותנים תחתיו תבנית אלומניום חד פעמי האם בגלל הזיעה של הדם צריך שיהיה התנור פתוח?
או שהוא נשרף וכלה?
תודה

תשובה:

שלום רב

אם רוצים לצלות כבד בתנור, חובה להשאיר את הדלת פתוחה [אחרת האדים אוסרים את הכבד עצמו, לא רק את התנור], יש לחמם את התנור היטב לפני הכנסת הכבד ולא שיתחמם איתו יחד, הכבד מונח כמובן על רשת מיוחדת שלא משתמשים בה לדברים אחרים, תבנית לקליטת הדם מתחת, לאחר מכן יש לנקותו היטב ולהסיקו על חומו המירבי חצי שעה.

מקורות::

ראה שו"ת אגרות משה יו"ד סי' קסא, שבט הלוי ח"ו סי' קז, חלקת יעקב ח"ב סי' קמא ועוד.