מחלל שבת רשאי לעלות לתורה?

בס"ד
שלום לכבוד הרב
סליחה עם גזלתי מזמנך ולא התנסחתי נכון,
שאלתי אם אני יכול לברך בימי שני וחמישי מתוך ג' אנשים העולים לתורה כאשר יש "בעל קורא", אדם השולט בטעמי המקרא, וקורא בקול בשביל ה"עולה לתורה" הקורא בלחש עמו.
ברצוני לציין שיש מניין,
אני עדיין לא שומר שבת,אלה התחלתי להתפלל באמצע השבוע כל יום תפילת שחרית
בתודה
שבוע טוב
תשובה:

שלום רב

במקרה שלך שכפי שנשמע מבין השורות רצונך עז להמשיך ולהתקדם שמירת המצוות ולבטח בקרוב תתחיל לשמור שבת, ניתן להקל שתוכל לעלות לתורה למרות היותך עדיין למרבה הכאב מחלל שבת.

בהצלחה רבה בהמשך הדרך ויהי רצון שתזכה לטעום מצוף זיוה של השבת בקרוב ממש!

מקורות:

בנוגע להעלות לתורה אדם שמחלל שבת בפרהסיא כבר הורה בעל האגרות משה (או”ח ח”ג סי’ כא – כב) שבמקרה שידוע שהוא כופר ועושה את מעשיו מתוך הכרה, איסור גמור הוא להעלותו לתורה ואין לענות אמן אחר ברכותיו. וכך נקט גם על שאר הכיבודים. אולם, אם ידוע שהוא מאמין במצוות אלא שהוא מחלל שבת לתיאבון, אף שיש להמנע מלכבדו באחד מכיבודי בית הכנסת, ניתן להקל בכך בשעת צורך גדול, כגון היארצייט וכיוצא בזה שיש חשש שאם לא יכבדוהו עלולים לבוא לידי מחלוקת.

על כך שאדם המתקרב ליהדות רשאי לעלות לתורה, ראה מנחת שלמה ח”ב סימן ד’ אות י’.