קבלה על עצמי / שימוש במכונות גילוח

שלום כבוד הרב יש לי כמה שאלות
1.אם לא הרגשתי טוב בתקופה מסוימת וקיבלתי על עצמי להמנע מלעשות משהוא ועכשיו ברוך ה' אני מרגיש טוב מותר לחזור לזה?
2.מבחינה הלכתית המכונות גילוח שכתוב עליהם LIFT AND CUT נחשבות כשרות או לא כי שמעתי בשיעור באנטרנט של הרב יוסף מזרחי שהוא אמר שהמכונות האלה הם לא כשרות נראלי ועד עכשיו יש לי מכונה כזאתי האם זה נחשב כשר או לא?

תשובה:

שלום רב,

1. אני לא יודע מה קיבלת על עצמך לעשות. אם יש חובה לעשות כך או שיש איסור לעשות את מה שקיבלת על עצמך שלא לעשות. ברור שאסור לך לחזור לזה. אבל אם זה הידור כלשהו, או צדקה שאינך מחוייב בה על פי הדין, אתה יכול להפסיק, אבל צריכים להבין את המשמעות. הרעיון של הקבלה הזו שאדם רוצה לעשות משהו לפנים משורת הדין ולבקש מהקב"ה שיענה לבקשתו בעקבות מעשיו הטובים. כמו שמצאנו בגמרא שאדם יכול לתת צדקה ולומר "בשביל שיחיה בני".

2. אני לא יודע להשיב לך על זה, כדאי להתקשר למכון לטכנולוגי להלכה ולברר שם (מס’ הטלפון של המכון לבעיות הלכה: 026423230). נעבר לזה אתה יכול לעיין במאמר של הרב עובדי יוסף טולידאנו בנעין כאן.