קיבלתי על עצמי משהו לרפואת פלוני

שלום כבוד הרב יש לי כמה שאלות
1.אם קיבלתי על עצמי להמנע ממשהוא לרפואת משהוא ואני רוצה להפסיק עםזה,האם זה יכול להוות סכנה לבן אדם שביקשתי שזה יהיה לרפואתו?

תשובה:

שלום רב,

חס ושלום, אין לך אפשרות להזיק לאותו אדם. לפעמים אנו עושים זכויות כדי שנוכל לבקש יותר מבורא עולם, כפי שמצאנו בגמרא שמותר לתת צדקה "בשביל שיחיה בני". אבל אין זה אומר שאם הוא יפסיק לתת את הצדקה עליה דיבר בנו ימות. אלא הוא ביקש מבורא עולם עבור הזכויות שעשה, ועתה הפסיק עם ריבוי הזכויות.