לעיין בספרי קבלה על שמות

שאלה, האם מותר לי לקרוא דעות שונות על שמי על פי הקבלה גם במקרה שהכותב אינו דתי? כמובן שאיני מאמין בזה אך קורא לשם עניין.
(כמו שאיני מאמין באסטרולוגיה בעיתון אבל קורא סתם לכיף)
כמו כן אשמח לדעת מהי המשמעות האמיתית של שמי- יונתן.
תודה רבה :)

תשובה:

שלום רב,

בודאי שאתה יכול לעיין. אבל אני משער שהספרים בהן אתה רוצה לעיין, האם שטויות והבלים!

אין כל ספק שעדיף לעיין בספרי מחשבת ישראל, ספרי מוסר או הלכה, ובכך אתה גם זוכה לקיים מצוות תלמוד תורה (למרות שאינך דתי).

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אני אדם דתי, חזרתי בתשובה לפני מספר חודשים ברוך ה, אבל גם גדלתי בבית דתי.
    אם זאת, אני עדיין לא יושב ולומד ומתעסק בתורה וחסדים כל היום לצערי.
    כמובן שאיני מאמין בקבלה שאינה באה מרבנים הבקיאים בתורותינו הקדושות.