דין יחוד אצל יועץ או רופא

בענין איסור יחוד. ראיתי לשון השו"ע באה"ע סימן כ"ב. אך יש לי 2 שאלות: 1. האם מותר לאשה נשואה להיות עם אדם אחר בחדר סגור (לא נעול) לצורך שיחת ייעוץ, באופן שיש אנשים נוספים מחוץ לחדר, אך אין סיכוי סביר שהם יכנסו ללא רשות (למעשה זה לא קורה אף פעם שמישהו נכנס ללא רשותו של היועץ)? 2. האם יש איסור יחוד במרפסת שמש פתוחה, באופן שיש בנין מגורים עם מרפסות המשקיפות על המרפסת המדוברת?

תשובה:

שלום רב

אם יש סיכוי סביר שמישהו ידפוק בדלת, גם אם לא יכנס ללא רשות, סבר הגר"מ פיינשטין שזה כבר בכלל פתח פתוח לרשות הרבים, כיון שלבטח יבושו שלא להגיב מיד כדי שלא יחשדו בהם, ובמקרה שגם בעלה בעיר, נראה שניתן לסמוך על כךך בשעת הצורך. באופן כללי, שיחת ייעוץ מלווה בהרבה אמפטיה ויחס של קירבה, וכדאי שאשה תתייעץ עם אשה ולא עם גבר זר, כמובן במידת האפשר. וראה עוד כאן.

2. אין כאן בעיה של ייחוד, אלא שכמובן צריך לשמור על דיסטנס ראוי בין גבר ואשה שאינם נשואים, כדי שלא יבואו חלילה לעבירה או הרהור עבירה.