הלנת המת / מיץ ענבים לספרדים

לכבוד הרבנים שלום רב.
עד מתי אפשר להלין את המת לכבודו בימים או בשבועות? שאלה שניה ראיתי שגם הרב מוצפי באתר שלו בשאלה 106290 כותב שאין לקדש על יין תירוש של האשכנזים מפני שרובו מים וזה מתקשר לתגובתי בעניין כשרות יין לספרדים שעדיין מחכה לתגובה.

תשובה:

שלום רב

  1. לא ידוע לי על הגבלה מסוימת, אבל ברור שכיון שצער רב הוא לנפטר שאינו נקבר יש להזדרז בענין ככל שניתן. מנהג ירושלים כלל לא להשות את המת, גם כאשר הדבר נעשה לכבודו.
  2. לדעתי המציאות אינה כך, הרוב הוא יין וכך הם מציינים על האריזה, אבל ודאי המהודר יותר הוא להשתמש במיץ ענבים מאה אחוז טבעי כיון שהמהילה במים אינה משביחה את המיץ ענבים והגרי"ש אלישיב פקפק אם יש בזה את דין המזיגה. תגובתך כנראה נשמטה שלח אותה שוב.