שכחה להדליק אחד מנרות השבת

שלום,
אני נוהגת להדליק 3 נרות בכל שבת מאז שבני נולד. בשבת האחרונה שכחתי להדליק נר 1. איך עליי לפעול השבת ובהמשך? עליי להוסיף באופן קבוע עוד נר?
תודה וחג שמח!

תשובה:

שלום רב,

הרמ"א (סי' רסג סעי' א') הביא שנוהגים לקנוס אישה ששכחה להדליק נרות, שמעתה לאילך תדליק עוד נר בכל שבת. אולם כתב שם בביאור הלכה (ד"ה שכחה) שזה רק אם היא שכחה לגמרי, אבל אם היא שכחה נר אחד, לא צריך לקנוס אותה, ולא כפי שכתב בפרי מגדים שהביא שם.

כמו כן יש לצרף כאן את דעת הסוברים שאם הדליקה אור חשמל לכבוד שבת די בכך כדי שלא לקונסה, וכן הורה במקרים מסוימים הגרי"ש אלישיב.