מפני שיבה תקום

שלום לרב המשיב,
מתפלל אני בבית הכנסת בה רב בית הכנסת הוא גם רב העיר,תלמיד חכם,פוסק וראש בית הדין.
בכל פעם שקהל בית הכנסת רוא אותו מיד קם לכבודו מלבד אדם אחד שאף שהרב עובר בד׳ אמותיו הוא אינו קם (לפי מיטב ידיעתי אותו אדם בן 70 ומעלה,בסהכ ב״ה בריא בגופו,קם והולך ללא בעיות מיוחדות רק פשוט מתעלם מכניסתו של הרב בהפגנתיות משהו שכבר ראיתי שקם הוא בפני חכמים אחרים ובפני מכרים)
ולשאלתי- האם צריך לכבד אדם כזה בקימה או לא? מאחר ואם אינו מכבד את רבינו גם אינו ראוי לכבוד? או שאין לחלק וכמו שישנה חובה לקום מפני זקן שאינו שומר תורה ומצוות כך יש לקום בפניו (מה עוד שהוא כן שומר תורה ומצוות)?
מקווה אני שאיני חוטא באמת.
תודה מראש על התשובה וישר כוח!

תשובה:

שלום רב

ברור הדבר שגם אם מוטל עליו לקום בפני הרב והוא אינו מקיים את חובתו, לא גרע דינו מזקן עם הארץ שיש חובה לקום בפניו. אגב, מה שנקטת בפשיטות שיש חובה לקום בפני אדם שאינו שומר מצוות, אינו פשוט כל כך, וראה כאן שצידדנו להקל בכך.

ככלל יש להזהר מלשפוט כל אדם בחומרה רבה מידי, לכל אחד מאיתנו יש חולשות כאלו ואחרות, ומצוות שאנחנו מקפידים יותר ואחרות שנכשלים בהן לעיתים… נשאיר את הענין הזה לבורא עולם…

חנוכה שמח.