ההורים רוצים לימודים אקדמאים עכשיו ואני רוצה עכשיו ישיבה

שלום, יש לי שני שאלות.

א. במידה ואני רוצה להשתקע בישיבה גבוהה במשך חמש שנים ולא להתחיל אוני' עדיין, והוריי מתנגדים לכך.. מה עליי לעשות (ע"פ ההלכה)?

ב. אילו ספרים עדיף ללמוד מהם טוב טוב על הלכות שבת ומדוע. ארחות שבת של הרבנים רובין וגלבר או שמירת שבת כהלכתה של הרב נויבירט?!

תודה,

תשובה:

שלום רב,

א. בכל הנוגע לך עצמך, אין לך חובה לשמוע בקול ההורים. חובת כיבוד אב ואם אינה תקיפה בדבר שאינו נוגע להורים כלל. לכן כתבו הפוסקים (ראה פתחי תשובה יו"ד סי' רמ) שאם ההורים מתנגדים לשידוך אותו הבן רוצה, שאינו חייב לשמוע להם, משום שאין זה נוגע אליהם, אלא אישית אליו.

ב. אלו ואלו דברי אלוקים חיים. תלמד במה שאתה מרגיש מתחבר יותר. הספר ארחות שבת קליל ומבואר יותר.

שיהיה לך בהצלחה