כיבוד אם כשהיא לא רוצה להטריח

שלום! הרבה פעמים, כאשר אני רוצה לבקר את אמא שלי היא אומרת לא לבוא בתירוצים שונים: גשם, מצב בטחוני, נסיעה ארוכה ועוד. האם מדין כיבוד אם עלי לשמוע בקולה או ההיפך? (אמי גרה לבד בעיר אחרת).

תשובה:

שלום רב

אינני מכיר את מצב היחסים ביניכם, אם היא שמחה שאתה בא רק שהיא לא רוצה להטריח אותך, ודאי תבוא בלי לשאול אותה ותשמח אותה. תאמר לה כמה היה לך כיף ונחמד והיא תתרגל שאתה בא. תמיד תוכל לספר לה כמה כיף פעם בשבוע להתפנק קצת אצל אמא… היא תשתכנע. אבל אם מאיזו שהיא סיבה זה באמת מפריע לה, ודאי אין צורך לעשות לה את זה. אבל אינני מאמין שכך הוא המצב.

בהצלחה רבה ותזכו למצוות!