הכשרת כלים חדשים

שלום רב
רציתי לשאול אם קניתי מיקסר חדש וסירים חדשים האם אני צריכה לטבול/להכשיר אותם ואם כן כיצד?
תודה מראש

תשובה:

שלום רב

רבים נהגו להכשיר סירים חדשים על ידי הגעלה, וזאת משום שהיה מצוי בזמנם שמורחים שומן שאינו כשר על הסירים, בזמנינו מעיקר הדין אין לחשוש לכך כיון שהכל כימי ולא דבר שראוי לאכילה ממש, אבל רבים מנהג אבותיהם בידיהם לעשות זאת, ניתן למלא את הסיר הגדול מים עד שפתו, להרתיח וכשהמים מבעבעים לטבול בו את הסירים. את הסיר הגדול יש להכשי על ידי מילוי מים עד שפתו, וכשם מבעבעים להכניס משהו לתוכו בעדינות כך שהמים יגלשו על סביבותיו.

מעבר לכך, יש לטבול במקוה את כל הסירים ואת הקערות והמזלגות של המיקסר. גוף המיקסר אינו חייב טבילה.