בל תשחית וביזוי אוכלין פחות מכזית

בס"ד.
שלום,
לענין בל תשחית וביזוי אוכלין – להבנתי , מעיקר הדין , אין איסור בשני איסורים הנ"ל באוכלין פחות מכזית ואפילו בפת אלא שפבת ראוי להחמיר משום שקשה לעניות (למשנ"ב רק אם דורס את הפירורים ברגליים קשה לעניות). האם הבנתי נכון?
תודה.

תשובה:

הבנת מצויין כמבואר בשו"ע בסי' קפא.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. תודה , ראיתי גם בפס"ת בסעיף א שכל זה לאחר הסעודה אולם לפני הסעודה גם אוכלין פחות מכזית אסור להשחית וכמו שכתב מרן בסוף סימן קעא לגבי איסור זריקת חיטים לפני חתן וכלה.