הסתיר לפני הנישואין שהוא לוקח כדורים נגד דכאון

בס"ד

יש לי שאלה שמעיקה לי כבר הרבה זמן
לצערי סבלתי מדכאון לפני החתונה ולקחתי גם כדורים. כמה חודשים לפני החתונה הפסקתי לקחת כדורים ולא אמרתי לאישתי שלקחתי כדורים וגם לא כלל מהמצב הנפשי לאחר החתונה חזרתי לקחת כדורים נגד דכאון שעד היום אני לוקח את זה שאלתי הדכאון אצלי לא nפריע כ"כ בתפקוד היומי ואני עובד והכל שאלתי האם אין בזה לכאורה מקח טעות מצד האישה ובעיה בקידושין.

תשובה:

שלום רב,

השאלה היא אינה ממש פשוטה. כתב בשו"ת דברי יציב (אבה"ע סי' טו): "הנה מעולם תמהתי שאפילו המדקדקים במצוות מ"מ בשידוכים אינם נזהרים מלהעלים איזה מום שבסתר ואיזה מיחוש או כדומה לזה, שהרי מלבד שזה בגדר אונאה ומקח טעות יש חשש שצריך קידושין אחרים". אולם במקרה שלך יש פתרון מצוין. פשוט לשוחח עם האישה על הענין, ומן הסתם לא לא תבקש גט בגלל זה, ואז לא תהיה כל בעיה בקידושין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם אבל באמת חובה לספר כזה דבר
    במקרה שבחור הפסיק לקחת וזה לא מפריע לו בתפקוד היומיומי ויש חוות דעת רפואית שהכל יהיה בסדר גם בלי זה אלא שלא ממש בדק את זה וזה לא נקרא 100 אחוז
    תודה רבה ויום טוב