בישולי עכו"ם – מאכל שנאכל חי

שלום

האם דג סלומול הוא בגדר דבר שנאכל חי ואין משום בשולי עכו"ם? (שהרי ענינו רואות שאלפים אוכלום סושי וכן דגים אחרים כמו טונה)

עוד שאלה.
מה הדין של צ'יפס מטוגן/אפוי (French fries) האם זה דבר שעולה על שולחן מלכים. מה ההגדרה היום לשולחן מלכים?

תשובה:

שלום רב

ברור שדג וציפס אלו מאכלים העולים על שולחן מלכים, דג לא יחשב מאכל שנאכל חי, גם סושי הוא לא חי לגמרי, וגם כדי לאוכלו סושי יש תהליך שלם של הכנה, גם היום אף אחד לא יאכל דג חי ממש מהאריזה…

שולחן מלכים הוא כל מאכל שאנשים מחשיבים אותו ויכולים להגיש אותו בארוחה מכובדת. ציפס' מוגש בכל מסעדה שמכבדת את עצמה כתוספת למנה העיקרית.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה המהירה.
    רק דבר אחד. בסושי של דגים הדג כן נאכל חי לגמרי רוב הפעמים.
    עוד דבר, מה שהרב כתב: כדי לאוכלו סושי יש תהליך שלם של הכנה, גם היום אף אחד לא יאכל דג חי ממש מהאריזה…
    איני מבין, שהרי ראיתי שכתבתם בתשובה אחרת לענין זנגוויל שכתב המ”ב סי’ ר”ג ס”ק י”א שכיון שנאכל חי בתערובת צוקר נחשב שנאכל חי. וא"כ ה"ה כאן, ואין האורז מבטל חשיבות הדג. א"כ לא צריך שהאנשים יאכלו אותו ממש מהאריזה כדי להחשיבו לדבר הנאכל חי.

  2. הכנת הסושי היא עדיין פעולה חשוב יותר מעירוב עם סוכר… אני אישית לא יודע להכין, יש מתכונים וכו' ובלי זה הם לא נאכלים חי.