חתן שחזר בו יומיים לפני החתונה

בס"ד

לכבוד מעלת תורתכם הגבוה רבני האתר,

בחור שהתארס עם בחורה, וקבעו תאריך לחתונתם, והיא קיבלה ממנו מתנות וטבעת יוקרתי וכו' וברגע אחרון הבחור ויתר וביטל כי חזר בו בלי שום סיבה משמעותי יומים קודם החתונה וגרם צער גדול לבחורה ומשפחתה וא"צ הפסד ממון עבור החתונה וכל צרכיו ר"ל…

שאלה: האם היא יכולה להחזיק בטבעת זו? כי הוא חזר בו ולא היא שעמדה בהסכם שלהם עד הסוף והוא הגורם לביטול. דבר שני, האם היא יכולה לתבוע ממנו שישלם לה הוצאות על כל הדברים וכו' וכולל טיפול רופא פסיכולוגי? או לפחות על רופא פסיכולוגי עבור הטראומה שהוא גרם לה?

תודה ברכה והצלחה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

בעיקרון היא צריכה להחזיר את הטבעת, אבל היא רשאית לעכב אותה עד שהחתן ישלם את הכסף שהוא חייב לה.

היא יכולה לתבוע את ההוצאות שהיו להם. כמו כן, היא יכולה לתבוע פיצוי עבור הבושות. אבל, טיפול פסיכולוגי הוא נזק גרמא בלבד שביה"ד אינו יכול לחייב.

מקורות:

לעניין החזרת הטבעת והוצאות עיין שו"ע אבן העזר סי' נ סעיף ג. לעניין בושת משמע בב"ש בסי' נא שיש חיוב גם מבלי להתחייב קנס.