תרומות ומעשרות בפירות שביעית / שמור ונעבד

שלום רב,
קיבלתי לאחרונה שקית עם קלמנטינות מהעונה משכן שמגדל בגינה שלו.
האם ניתן לאכול? נא הנחו אותי לגבי תרומות ומעשרות.

תשובה:

שלום רב

דוקא תרומות ומעשרות לא נראה שצריך, שכן מן הסתם מדובר בפירות שחנטו בשנת השמיטה והם הפקר הפטור ממעשר.הבעיההיא,שאם אנימביןנכון השכן לא מפקיר את גינתו אלא מטפח אותה ושומר על פירותיה, ובקיצור מבטל מצות שביעית. וכאן אנו נדרשים לשאלה של "שמור ונעבד בשביעית" שלדעת חלק מהראשונים הפירות אסורים באכילה, וידוע שבשעת הדחק התיר זאת החזון איש בדיעבד.

בהצלחה