קימה בפני תלמיד חכם

יש לנו אברך בכולל שמאוד משקיע בלימוד וכשיש למישהו שאלה בסוגיא או בהלכה הנוגעת לחומר הנלמד תמיד הוא פושט לנו את הספק הרבה למדתי ממנו ונדמה לי שיותר ממה שהרב מלמד בשיעור השבועי אנחנו לומדים ממנו בשאלות.
האם אנחנו צריכים לעמוד מפניו או לפחות לעשות הידור כשנכנס בד' אמות שלנו?.

תשובה:

שלום רב

החובה לכבד תלמידי חכמים אינה רק ברבו המובהק אלא כל תלמיד חכם הנחשב ביחס לדור ככזה יש חובה לקום בפניו, אולם אינני חושב שאברך שמשקיע חזק בכולל כבר נחשב תלמיד חכם ביחס למושג הזה בדור, הוא נחשב אברך מצויין בכולל אבל עדיין לא צריך לקום בפניו. אכן אם מדובר באמת בתלמיד חכם ודאי יש לקום. ראה כאן שהרחבנו בענין יותר.