עליית כהן לתורה לאחר ישראל

שלום רב!

האם מותר לכהן לעלות לתורה בשני וחמישי במקרה שישראל עלה ראשון? למשל,שלא היה כהן בבית הכנסת ,ובאמצע העלייה שעלה ישראל נכנס הכהן,האם צריך הכהן לעלות שני,או שהפסיד בכלל?
אודה למקורות

תשובה:

שלום רב

להעלותו שני ודאי אסור, כמבואר במשנה ברורה סי' קלה ס"ק לז, ונבאר את הדברים: בשו"ע שם סעי' י כתב חידוש, שאם קראו לכהן לוי וישראל, אפשר שוב להעלות כהן ולומר "אף על פי שהוא כהן", אבל שלא על ידי סדר כזה של כהן לוי ישראל אסור, משום שיש חשש שיצא לעז על כהונתו. כך שבשני וחמישי כל זה לא שייך. מנהג בני אשכנז, שלמעט שעת הדחק גדול, לעולם לא סומכים על קולתו של השו"ע ולא מעלים כהן אלא ראשון או מפטיר.