כתיבה על מצבה

האדם שנפטר ממחלה , האם זה חובה לכתוב הזדכך בייסורים או שזה המלצה (טוב יעשה) אמו של הנפטר לא מוכנה לכתוב את זה ואילו (בני משפחה אחרים שחזרו בתושבה מפצירים בה) אימו רוצה לרשום "בן יקר אח האהוב ….. "

תשובה:

שלום רב,

ברור שאין כל צורך מיוחד לרשום כך במצבה. אם האם השכולה אינה רוצה שיכתבו כך אלא רק בן יקר ואהוב, מדוע שלא למלאות את רצונה? יהיה בכך זכות לנפטר שתכבדו את רצונה של האם, ולא תכתבו כך במצבה.