לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בורר במשחקים בשבת

שלום,
לפעמים בשבת הילדים (גילאים 4,6)משחקים עם צעצועים גדולים( מכוניות וכד׳) בסלון בצורה שמגבילה אותנו מאוד בתנועה וגם פוגם בהנאת השבת מחמת הבלגן. האם אני יכול לבקש מהילדים ש״הסלון יראה יפה״? חושש לבורר וכו
תודה

תשובה:

שלום רב

במשחקים המעורבים יחד בהחלט יש איסור בורר, וכיון שמוטל עליך לדאוג שבניך ישמרו את השבת, הם כבר הגיעו לגיל חינוך, וכמו כן כאן שהם עושים את הסדר לצורך האבא עלול להיות כאן איסור דאורייתא של "למען תנוח אתה ובנך", יש להורות להם לאסוף הכל יחד לאותה מגירה ואת המיון לדחות למוצאי שבת.

מקורות:

ראה עוד כאן.