מתנות לאביונים בהעברה בנקאית

שלום וברכה,

כיום ניתן להעביר כספים מחשבון לחשבון דרך האינטרנט באופן מיידי (דהיינו, בחשבון המקבל מיד מופיע הסכום שהועבר אליו ואין צורך באישור וכדומה כל עוד מדובר בסכומים שאינם גבוהים מדי).
האם ניתן לצאת ידי חובת מתנות לאביונים בפורים בדרך זו? האם הדבר תלוי בשאלה האם חשבונו של העני באוברדפט?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אם חשבונו של העני באוברדרפט ברור שלא ניתן לקיים בזה מצות מתנות לאביונים, תכליתה של המצוה היא שיהיו לו מעות לסעודת פורים, מה שאתה פורע את חובו לא יסייע לו לענין זה. אבל אם הוא לא נמצא ביתרת חובה והכסף יהיה זמין לו מיד, בהחלט ניתן לקיים בכך את המצוה, ובלבד שידע ביום הפורים שנכנס לו כסף לחשבון!