לפני עיוור – מכירת מוצרי אינטרנט

שלום וברכה
האם מותר לי לעבוד בבזק. זה עבודה שכרוך בה התקנות של ראוטרים אינטרנט וכו אין בזה משום מחטיא הרבים?

תשובה:

שלום רב

אתה יכול להמשיך בעבודתך. הראוטרים עשויים לשמש גם לאינטרנט מסונן ולאו דוקא לדברים אסורים, וזה שהם בוחרים להשתמש בזה אחר כך לדברים אסורים זה לא ענינך. דומה הדבר לפסקו הידוע של הגר"מ פינשטיין בעל שו"ת אגרות משה שהתיר להשכיר אולם לחתונה מעורבת בטענה דומה, שבעלי השמחה יכולים להשתמש באולם בהיתר, כך שאתה לא מגיש לפניהם דבר אסור, ומה שהם בוחרים לעשות בזה עבירות אין זה מענינך. מטעם זה אגב מותר למכור מזגן לאדם שאינו שומר מצוות למרות שאתה יודע שהוא יפעיל אותו בשבת וכן על זה הדרך.

בהצלחה רבה