קריאת ספר על גדולי ישראל בבית הכסא

שלום. ראיתי כאן תשובה המתירה קריאת ספר על קורות חייהם של גדולי ישראל בשירותים. ספר שמלבד קורות חיים מוסיף קצת על דרך פסיקתו של אותו ת"ח, האם מותר?

תשובה:

בוקר טוב,

אם תשים לב כתבתי בפירוש שרק ספר שיש בו תולדות חיים בלבד. לפעמים זה כרוך עם פסוקים, אמרות מהגמרא וכד', או כפי שאתה מציג כאן דרך פסיקה, זה כבר אסור, בדרך כלל, זה גם אופן של לימוד תורה, האסור בודאי במקום הזה.