קיבלה שבת 40 דקות לפני השקיעה אם זה מחייב אותה לשאר השבתות?

בסד
שבוע מבורך !
האם אשה יכולה להדליק את נרות השבת קודש בכל שבוע בזמנים שונים ? כלומר בערב שבת מסויים 40 דקות לפני השקיעה ובערב שבת אחר 25 דקות לפני השקיעה ?
האם מותר לשנות בדבר כזה ?
זה תלוי במה שהאשה מספיקה לעשות לקראת שבת קודש.

תשובה:

שלום רב,

אם אין לה קבלה מיוחדת, היא יכולה לעשות לפי מה שנוח לה, אם בשבת אחת היא הצליחה להתארגן מראש וקיבלה שבת 40 דקות לפני השקיעה, זה לא מחייב אותה גם בשבוע שלאחר מכן. אולם כדאי מאוד שלא לאחר לאחר 20 דקות לפני השקיעה, משום מצות תוספת שבת וכדי לחוש לדעת היראים שבין השמשות הוא לפני השקיעה.

לגבי קבלת תופסת שבת אם הוא כנדר או לא, ראה כאן.